Een Bruisende Stad
& Horeca

Als gediplomeerd chef-kok en adviseur van Bart De Wever, draag ik Antwerpen en zijn bruisende horeca een warm hart toe. Of je nu een terrasje doet, heerlijk gaat eten, een concert meepikt of op stap gaat – Antwerpen biedt een uitgebreid aanbod van topkwaliteit. Daarom wil ik me met volle overtuiging inzetten voor de horeca, om onze stad nog bruisender te maken.

Uitgaanszones

Om rechten van uitbaters en feestvierders te beschermen moeten er uitgaanszones komen binnen enkele bestaande horecakernen. Zo'n uitgaanszone is geen Overpoort 2.0, wel een plaats waar men met aangepaste handhaving en duidelijke communicatie ruimte bied aan het Antwerpse nachleven.

Personeel

Het ondersteunen van initiatieven om horecapersoneel op te leiden en werkkrachten warm te maken voor de sector.

brown chips on white ceramic bowl
brown chips on white ceramic bowl
Evenementen

Culinaire evenementen zoals Smaakmeesters en Antwerpen Proeft moeten kleinere kwalitatieve horecazaken uit de diverse gemeenschappen omarmen.

Promotie

Het promoten van onze stad als culinaire bestemming met krachtige campagnes en partnerschappen.

Airbnb's

Meer locale bevoegdheden om illegale Airbnb's aan te pakken.

Uitgaan

Er moeten nieuwe uitgaanslocaties komen bv. in de nieuwe Ringparken, doorgdokkesite of Stadshaven.

Vergunningen

Het verkorten van doorlooptijden voor de aanvraag van omgevings- en terrasvergunningen